Tesla îl are pe Elon Musk. Și viceversa.

Probabil nu foarte cunoscut, Elon Musk este CEO-ul a multor companii pe care le folosim aproape zilnic.

Tesla Motors, SpaceX, SolarCity și PayPal îl au ca director general. Ce mai C.V.! Cu toate acestea el nu s-a inchis intr-un birou cu multe hartii sa gaseasca reteta succesului pentru profitul cel mai mare.

De acum 4 ani, de cand Steve Jobs a plecat de la carmele Apple, multi se intrebau cine va fi urmatorul model de CEO. Cine se va face cel mai observat la prezentarile produselor. Cine va fi persoana care poate inspira o multime de lume.

Acum 4 ani, Tesla Roadster era in plina faima. Era masina (nu se mai produce din pacate) care voia sa arate pesimistilor ca bateriile si motoarele electrice produc la fel de multe senzatii tari asemenea masinilor sport cu motoare cu ardere interna. A fost un atac direct si o ambitie a lui Elon ca energia electrica in autoturisme poate fi la fel de competitiva cu clasicele motorine/benzine etc.

Cu toate ca a castigat popularitate, nu s-a oprit aici. A continuat cu dezvoltarea Model S, masina de lux ce voia sa atraga pe cei mai instariti catre motoarele electrice. Si nu sunt foarte ieftine acele modele.

Dupa lansarea Model S, Elon Musk a facut si o declaratie deschisa pe blogul Tesla Motors:

All Our Patent Are Belong To You

Mai pe scurt isi continua provocarea: patenturile masinilor electrice erau acum deschise publicului larg. Oricui. Cine poate face masini electrice mai bune decat ale noastre?

Anul acesta, Elon si-a dus creatia si mai departe: a lansat Model X. Un SUV ce poate fi folosit de o familie intreaga. O noua categorie de target a companiei.

Cel face popular pe ultimul model sunt usile (daca le putem spune asa) din spate. Tesla Motors le-a denumit Falcon Wings. Probabil un vis al jucariilor din copilari devenit realitate pentru multi dintre noi.

Ce mi-a placut la lansarea modelului X a fost ca, la finalul unei prezentari nu foarte lungi si fara bla bla-uri, Elon Musk a inmanat personal primilor clienti ce au facut comanda cheia masinilor. Nu bag mana in foc ca asa a facut si la modelul S, dar daca da atunci are si mai multe bile albe din partea publicului.

Ar mai fi foarte multe de spus despre Elon Musk si companiile la care acesta activeaza. SpaceX si SolarCity ne-ar lua mult mai mult sa povestim.

Aveti aici link catre prezentarea oficiala a Model X.

Pana acum Elon indeplineste toate criteriile unui nou model de CEO pentru companii si nu numai. El a aratat ca reinvestitiile profiturilor din companii il poate ajuta sa-si duca visele si ambitiile pana la capat.

Tesla Motors creste cu ajutorul lui Elon Musk, iar Elon Musk devine popular prin ideile de la Tesla Motors.

Sursa: Tesla Motors.

Comentarii