Siri își face noi prieteni

Asistenții virtuali nu mai reprezintă o noutate pentru niciunul dintre producătorii de echipamente IT ce vor să facă viață mai ușoară utilizatorilor. Adevărat provocare este elementul utililui ai acestor asistenți.ok-glass-on-apple-siri600

În clipa de față niciunul dintre aceste soft-uri nu își face datoria așa de bine cum se prezintă în cadrul lansărilor de produse sau în reclamele de la TV. Siri, Cortana și nici măcar comenzile vocale din Android (pentru că nu știu să aibă vreun nume explicit) – toate sunt limitate dpdv. al modurilor în care pot veni în ajutorul utilizatorului.

E mișto să stai să spui glume cu ei, să postezi pe Facebook interpretările greșite ale comenzilor tale dar… cam atât. Într-o situație urgentă, în care ai nevoie de un răspuns rapid și corect, mai bine suni la 112 decât să încerci să comunici cu asistentul telefonului tău.

Totuși, aceste lucruri nu vor rămâne pentru prea multa vreme în acest fel, sunt sigur. De ce? Pentru că sunt inspirate tot din filmele SF ale anilor 70′-80′, ca și telefonul cu clapă, ecranul cu touch, handsfree-ul și multe altele. Toate acestea au fost la început niște glume proaste, care se vindeau doar datorită prezentării și a imaginației consumatorilor care se credeau în Star Trek, iar până la urmă au fost îmbunătățite suficient pentru a ne face cu adevarat pe plac.

Nu-mi vine să cred că o spun din nou, dar tot Apple este primul care face pași spre îmbunătățirea acestui control vocal. Nu o să o înlocuiască pe Siri ci o să-i facă cunoștință cu niște prieteni. Pe care Tim Cook a dat bani. Mulți bani. O cifră exactă nu a fost făcută publică, probabil de jena faptului că inginerii din Cupertino au primit din nou ajutor extern.vocaliq

VocalIQ se numește compania cumpărată, care se mândrește cu faptul că au dezvoltat un sistem de comunicare care este capabil să se adapteze diverselor moduri de comunicare a omului. Pe scurt, învață de la tine  – se merge spre inteligență artificială și către toate avantajele pe care ni le-ar aduce acest lucru(sau dezavantaje!!!). Aplicațiile unui software de genul acesta se extind mult mai departe de utilizarea de zi cu zi pentru a da telefoane, deschide aplicații și scrie mesaje – automotive, smart device-uri, robotica și gagdgeturile „wearable” sunt doar câteva exemple de domenii unde un asistent bun ar oferi câștiguri semnificative.

Stay awesome!

Horia

Comentarii