Microsoft pe suprafață de joc cu Apple

Apple calcă strâmb de mai mult de un an de zile. Vechile rivalități nu se uită și nu se iartă,  Microsoft fiind pregătit să profite de fiecare mișcare greșită a gigantului din Cupertino.

Pe scurt strategia din spatele produselor Apple: haos și inconsistență. Bineînțeles, vorbim doar despre ultima vreme, când utilitatea unui iPad Pro a ajuns să o depășească pe cea a unui Macbook, iar iPhoneul 6S nu este nici el foarte departe. Adică serios, a înțeles cineva ce vrea să dovedească Apple prin Macbook-ul acela de jucărie, când trebuia să accorde mai multă atenție produselor principale pe care le dezvolta prin Martie?

Produsele se vor vinde în continuare pentru că renumele rămâne, clienții fideli trec cu vederea, brandul nu se distruge așa ușor. Dar dacă și în următoarele 6 – 12 luni o să o țină tot așa, la un moment dat vor avea parte de o scădere a vânzărilor și nu vor știi pe cine să dea vina.

Lăsând asta la o parte, cine trage tare ca să ajungă din urmă? Cam toata lumea, dar mie mi-a atras atenția în mod special Surface Pro 4 de la Microsoft care urmează să fie anunțat oficial luni. După ce primele două modele nu au fost așa de convingătoare, Surface Pro 3 a lăsat o impresie bună și la nivelul celor care spuneau că Microsoft nu se va descurca niciodată pe piața tabletelor. Acum, dacă e să ne luăm după zvonurile care circulă în legătură cu Surface Pro 4, se pare că va avea ca ținte principale utilitatea în viața unui număr cât mai mare de consumatori, indiferent de posibilitățile financiare dar și detronarea iPad Pro-ului, care e deja ambalat și pregătit pentru livrarea din Noiembrie.

Surface Pro 4 va fi fix genul de dispozitiv pe care să-l poți tine toată ziua dupa tine, fără să te incomodeze ajutându-te să îți faci toate treburile într-un mod cât mai puțin stresant și silențios. Câți dintre voi puteți spune despre tabletele sau laptop-urile voastre aceste lucruri(fiind sinceri)?

Dimensiuni? 12 sau 14 inci(între 30 și 35 cm).

Specificații tehnice? Procesor din gama Broadwell, cel mai probabil, însoțit de o memorie RAM care să permita utilizarea a câtor tab-uri Chrome și Firefox în același timp vreți voi: până la 16GB. Capacitatea de stocare internă o să varieze, ca și la Surface Pro 3, în funcție de nevoi – de la 64GB până pe la 512GB.

Mai aștept până luni ca să îmi termin de conturat părerea(astea sunt doar zvonuri până la urmă), dar până acum mi se pare că acest hibrid tabletă-laptop a fost conceput special ca să dea de pământ cu concurența.

Stay awesome!

Horia

Comentarii